Spatiul aerian al Romaniei ramane inchis – Primul ministru afirma ca luni ar putea fi redeschise cateva aeroporturi

Comitetul pentru Situatii de Urgenta intrunit astazi a decis ca spatiul european al Romaniei sa ramana inchis pana luni la ora 12, cu exceptia zborurilor de survol la peste 8.000 de metri. Premierul Emil Boc a precizat ca urmatoarea decizie in privinta traficului aerian va fi luata luni la ora 10, exprimandu-si speranta ca vor putea fi redeschise unele aeroporturi.

Primul ministru a tinut sa precizeze ca decizia Romaniei a fost luata in conformitate cu dispozitiile si informatiile primite de la Eurocontrol, organismul european de reglementare in privinta traficului aerian.

Premierul Emil Boc a convocat urmatoarea reuniune a Comitetului pentru Situatii de Urgenta pentru luni, 19 aprilie, la ora 10. La sedinta Comitetului pentru Situatii de Urgenta, desfasurata astazi la Palatul Victoria, au participat reprezentanti ai urmatoarelor institutii: Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul Sanatatii, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Secretariatul General al Guvernului, Administratia Nationala de Meteorologie, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor”, precizeaza Dan Buca, purtatorul de cuvant al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Maramures.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu