Somerii din Sacel, Moisei si Salistea de Sus vor avea ocazia sa se reorienteze profesional

Azi, la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), a avut loc lansarea proiectului Crestere economica Locala prin reOrientare Profesionala (CLOP), cofinantat din Fondul Social European. Proiectul are ca scop principal imbunatatirea capacitatii de ocupare a persoanelor in cautarea unui loc de munca, in special a somerilor cu varsta peste 45 de ani si a persoanelor inactive din orasul Salistea de Sus si localitatile Moisei si Sacel

In acest sens, va fi infiintat un job-club care sa ofere servicii de informare si consiliere profesionala somerilor din Salistea de Sus, urmand ca spatiul sa fie dotat cu mobilier si aparatura electronica.

CLOP se adreseaza unui grup tinta de 300 de persoane in cautarea unui loc de munca, valoarea proiectului fiind de aproximativ 2.000.000 lei.

„Proiectul se desfasoara pe o perioada de 18 luni, urmand ca 100 de persoane sa beneficieze de cursuri de orientare profesionala. Vor fi organizate cinci cursuri de calificare, 20 de persoane la fiecare, iar acestea vor obtine certificate recunoscute de institutiile abilitate”, a declarat Oana Osanu, directorul AJOFM.

In Salistea de Sus exista in acest moment 230 de someri, conform viceprimarului Vlad Dumitru.

„Salut initiativa AJOFM pentru alegerea locatiei la noi in Salistea de Sus. Avem deja cursuri de administratie si un curs pentru lucratori in constructie. Incercam de acum sa facem mult mai mult pentru cei 230 de someri pe care ii avem”, a afirmat Vlad Dumitru.

Vlad HERMAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu