Sighet: Elevii Colegiului National „Dragos Voda”, implicati in proiectul „Tinerii dezbat”

Sase licee din Maramures au trecut de procesele de selectie, fiind alese ca participante la cea de a doua editie a proiectului „Tinerii dezbat”. Printre liceele selectionate se afla si Colegiul National „Dragos Voda”, din Sighetu Marmatiei. In cadrul acestui proiect amplu vor fi programate sesiuni de “introducere in tehnici de dezbateri și argumentare” cu durata de o zi.

Maramuresul a fost programat pentru o prima intalnire, in data de 18 aprilie, la  Cluj-Napoca,  alaturi de județele Cluj, Salaj, Satu Mare si  Bihor. Scopul proiectului “Tinerii dezbat” il constituie intelegerea informata a realitatilor sociale, dezbaterea argumentata si stimularea constientizarii modalitatilor in care diferentele sociale, etnice, economice, de sanatate pot constitui bariere in comunicarea cu celalalt si in definirea unei pozitii tolerante si deschise fata de membrii grupurilor minoritare.

Profesorul coordonator al acestui proiect, Claudia Hotea, ne-a declarat ca acest proiect a avut parte de mare success in randul elevilor Colegiului National „Dragos Voda”.

In cadrul procesului de selectie la acest concurs s-au luat in calcul atat calitatea argumentarii si a motivatiei implicarii scolii si a profesorului coordonator intr-un program cu acest specific, cat si distributia si in alte localitati decat resedintele de judete.

Numarul de licee din fiecare judet a fost estimat initial la patru, fiind in lista finala mai mic sau mai mare, in functie de numarul de aplicatii primite sau de locurile ramase libere de la judetele situate in aceleasi grupe.

In continuare, vor fi programate sesiuni de „introducere in tehnici de dezbatere si
argumentare”, cu durata de o zi, in mai multe serii.

Romina Noghiu, TV Sighet

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu