SIGHET – Doi maramureșeni și un francez, prinși cu droguri pe o stradă din municipiu

Un echipaj mobil din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a observat, în data de 8 noiembrie, pe raza localității Sighetu Marmației un autoturism marca Audi A3 înmatriculat în România, staţionat, în care se aflau 3 bărbați.

„La observarea patrulei Poliției de Frontieră, bărbații au devenit agitați și au încercat să ascundă mai multe pliculețe cu substanțe de culoare albă, dar și sub formă vegetală de culoare verde oliv, prin mașină și  sub îmbrăcăminte. Drept urmare, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra persoanelor și al mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit în torpedou, în fața schimbătorului de viteză și într-o borsetă, 14 pliculețe cu o substanță albă, sub formă de cristale, iar asupra cetățeanului francez alte 21 de pliculețe cu o substanță vegetală de culoare verde oliv, ascunse pe corp, în articole vestimentare, în total 35 de pliculețe cu substanțe susceptibile a fi interzise.

Cei trei bărbați, doi tineri din Maramureș, de 22, respectiv 37 de ani, precum și cetățeanul francez, de 41 de ani, au declarat iniţial că nu știu ale cui sunt pliculețele cu substanțele respective, însă, ulterior, au recunoscut că sunt pentru consumul propriu”, precizează Iulia Stan, purtătorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmației.

Conform procedurii, substanțele au fost ridicate, ambalate și sigilate și transmise către Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș în vederea continuării cercetărilor, existând suspiciunea săvârşirii unor fapte penale incriminate de Legea 143/2000.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu