Și-a înscenat furtul mașinii ca să pună mana pe asigurarea de 52.000 de euro

Unii apelează la fel de fel de tertipuri pentru a încasa banii de asigurare. Este cazul unui bărbat din Argeș care a reclamat la poliție faptul că i s-a furat mașina. Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit, inițial, pentru furtul unui autoturism și au extins cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de inducerea în eroare a organelor judiciare, tentativă la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune privind asigurările și instigare la săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă, reținând un bărbat de 42 de ani, din Ștefănești.

Polițiștii argeșeni spun că cercetările au scos la iveală faptul că în ziua de 30 septembrie 2022, bărbatul ar fi înscenat furtul autoturismului său, care era asigurat la valoarea de 52.000 de euro, în scopul obținerii despăgubirilor de la societatea de asigurare. De asemenea, pentru îndeplinirea scopului, a instigat-o pe soția sa să declare aspecte esențiale care să-i susțină cauza.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu