Senatorul Gheorghe Mihai Barlea, la summitul grupurilor parlamentare ale Partidului Popular European

In perioada 10-11 mai 2010, senatorul de Maramures Gheorghe Mihai Barlea a reprezentat grupul parlamentar al PDL din Senat la summitul liderilor grupurilor parlamentare membre ale Partidului Popularilor Europeni, eveniment care s-a desfasurat la Bruxelles.

Temele supuse dezbaterii au vizat crearea unei institutii bancare si a fondului de 750 miliarde euro, suma menita a fi utilizata in mentinerea stabilitatii monedei unice in zona euro.

„De asemenea, a fost lansata noua strategie europeana privind dezvoltarea economica si sociala in Uniunea Europeana pentru perioada 2010 – 2020. In ultima zi a reuniunii, dezbaterile s-au concentrat pe strategia de interventie externa economica si de securitate a UE si cresterea rolului Parlamentelor tarilor membre UE in promovarea noii strategii europene in ceea ce priveste problematica economica si sociala” a precizat senatorul Gheorghe Mihai Barlea.

Jerzy Buzek, presedinte al Parlamentului European, a oferit un dineu, ocazie cu care a precizat ca daca nu intervine un eveniment deosebit, va fi oaspetele Romaniei, pentru a avea intrevederi cu oficialitatile romane si cu reprezentantii Parlamentului.

Ciprian DOCHITA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu