Senatorul Gheorghe Barlea a determinat schimbarea legii care interzice cumulul pensiei cu indemnizatia de parlamentar

Senatorul PDL de Maramures Gheorghe Mihai Barlea se afla in centrul unui scandal legat de pensiile nesimtite ale parlamentarilor. Acesta si-a ridicat in cap presa centrala, dupa ce ziaristii au aflat ca senatorul maramuresean a fost cel care a determinat schimbarea legii care interzice cumulul pensiei cu indemnizatia de parlamentar.

Recent, birourile permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului au hotarat ca alesii isi pot incasa atat pensia, cat si indemnizatia de senator sau deputat. Conform legii, acest lucru este interzis inca din 2006.

Initiativa de modificare a legii ii apartine lui Gheorghe Barlea si a fost votata in plenul Parlamentului, la propunerea Robertei Anastase, presedintele Camerei Deputatilor. Hotararea a fost publicata in Monitorul Oficial.

Modificarea votata de Parlament vizeaza o norma din 30 mai 2006, privind modul de aplicare a prevederilor referitoare la stabilirea pensiilor din Legea 96/2006, privind Statutul deputatilor si al senatorilor, Publicata in Monitorul Oficial 502 din 9 iunie 2006.

„Art. 1. – (1) Pensia se acorda, la cerere, cu respectarea prevederilor Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor, denumita in continuare lege, dupa indeplinirea conditiilor de acordare a oricarei categorii de pensii prevazute in Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare, in situatia in care sunt indeplinite conditiile de eligibilitate privind varsta si stagiul de cotizare prevazute de aceasta.

(2) Pensia calculata potrivit legii nu se acorda simultan cu indemnizatia de deputat sau senator”, se precizeaza in textul legii.

Sursa foto: emaramures

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu