Senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș: ”La PSD, populismul bate competența”

Senatorul PNL de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș, spune că la PSD populismul bate competența, afirmația venind în contextul unui proiect de lege care viza evidențierea în magazine a produselor făcute cu materii prime provenite din fermele românești.

”La PSD, populismul bate competența. Așa putem traduce modul în care Consiliul Legislativ desființează cu argumente un proiect de lege inițiat de mai multi membri PSD, printre care se regăsesc președintele partidului Marcel Ciolacu, liderul grupului parlamentar de la Camera Deputaților, Alfred Simonis și deputatul PSD de Maramureș, Gabriel Zetea.

Proiectul de lege care viza evidențierea în magazine a produselor făcute cu materii prime provenite din fermele românești a fost redactat după normele populismului, nu după normele de tehnica legislativă, fapt subliniat chiar de către Consiliul Legislativ, care a avizat negativ proiectul depus de Ciolacu & Co. Să nu uităm că în fruntea Consiliului Legislativ se află Florin Iordache, fost coleg de partid cu Marcel Ciolacu și Gabriel Zetea, iar avizul negativ al instituției demonstrează că legea celor doi este atât de departe de normele unui proiect de lege încât nici măcar fostul coleg de partid nu a putut închide ochii la o așa lipsă de profesionalism.

Potrivit poziției Consiliului Legislativ transmisă Senatului, textul legii în cauză este redactat într-o manieră care nu este specifică normelor de tehnică legislativă și nu respectă prevederile Legii 24/2000, cu modificările și completările ulterioare, conform cărora „proiectele de legi , propunerile legislative și celelalte proiecte de acte normative se redactează în forma prescriptivă proprie normelor juridice” ținând seama de faptul că „ actele normative trebuie redactate într-un limbaj și stil juridic normativ, concis, sobru și clar, care să excludă orice echivoc, cu respectarea strictă a regulilor gramaticale și de ortografie”.

Cu alte cuvinte, Consiliul Legislativ a constatat că proiectul inițiat de Marcel Ciolacu și Gabriel Zetea suferă de carențe grave și prin urmare a dat un aviz negativ. Același aviz l-a primit astăzi proiectul și la Comisia Juridică a Senatului, pentru că nu putem susține proiecte care nu respectă normele de tehnică legislativă, de dragul populismului unor politicieni. Mai puțin populism și mai multă rigoare, domnilor!”, spune Cristian Niculescu Țâgârlaș.

ZiarMM

TAGGED:
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu