- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Senatorul Catalin Voicu, arestat pentru 30 de zile

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie au emis un mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile pe numele senatorului Catalin Voicu.

In sarcina lui Catalin Voicu, procurorii anticoruptie au retinut infractiunile de trafic de influenta in forma continuata, fals in inscrisuri sub semnatura privata si participatie improprie la infractiunea de fals intelectual la legea contabilitatii, in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.

Plenul Senatului a aprobat, miercurea trecuta, cu 70 de voturi „pentru” si 40 „impotriva”, solicitarea de incuviintare a arestarii preventive a senatorului Catalin Voicu. In rezolutiile de incepere a urmaririi penale si in ordonanta de punere in miscare a actiunii penale, procurorii au retinut ca, in perioada iulie – septembrie 2009, Catalin Voicu, prevalandu-se de prerogativele ce deriva din calitatea sa de senator, ar fi primit de la un om de afaceri sumele de 250.000 lei (echivalentul a 60.000 euro) si 200.000 euro, in schimbul interventiei pe langa magistrati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea adoptarii unei solutii favorabile societatii comerciale la care omul de afaceri era asociat.

De asemenea, in luna august 2009, Catalin Voicu ar fi pretins si primit de la un alt om de afaceri suma de 119.000 lei in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa politisti de la Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti pentru a-i determina sa propuna o solutie favorabila intr-un dosar in care acesta era cercetat pentru fapte de natura penala.

DNA precizeaza ca senatorul Catalin Voicu ar fi pretins unei persoane foloase patrimoniale constand in facilitarea obtinerii pentru firme aflate in sfera sa de interes a unor contracte de achizitii publice la autoritati contractante din judetul Constanta.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu