Sefii Primariei Baia Mare, verificati de ANI – Sesizarile privesc modul de completare a declaratiilor de avere

Agentia Nationala de Integritate a inceput verificarile mai multor functionari din cadrul executivului Primariei Baia Mare, vizavi de modul de completare a foilor de avere. Printre cei vizati se afla doi dintre directori: Carmen Pop, directorul economic, si Vasile Barbul, directorul de servicii publice.

Secretarul Rodica Brad afirma ca in ceea ce priveste situatia directorului economic, aceasta este clarificata. „La Carmen Pop s-a pronuntat de mult timp, in sensul ca nu a fost nicio problema. Nu s-a luat nicio masura”, a precizat Brad. Aceasta a mai adaugat faptul ca problema a fost legata de modul de completare a foii de avere. La capitolul venituri nu au fost trecute sumele efective, ci doar mentiunea „conform fisei fiscale”.

In ceea ce-l priveste pe directorul de servicii publice, ANI inca nu s-a pronuntat. Brad afirma ca problema este similara cu cea a directorului economic.

„A lui Vasile Barbul este in lucru. S-au trimis actele cerute. La fel ca si la Carmen Pop, el a trecut conform fisei fiscale. Asta a fost problema. Nu a trecut suma efectiva a salariului. A fost o reclamatie. Daca nu a completat, nu inseamna ca nu poate justifica”, a spus Rodica Brad.

Din informatiile noastre, si pe numele secretarului municipiului s-au depus sesizari. Rodica Brad afirma ca nu a fost instiintata de acest aspect.

„De controlul foii mele de avere nu stiu nimic. Nu am primit pana acum ceva in acest sens. Si nu vad de ce, pentru ca mi-am completat-o intotdeauna si la termen”, a precizat aceasta.

Tot in lucru se afla si verificarea foii de avere a primarului interimar Mircea Dolha. Insa nici despre aceasta secretarul Rodica Brad nu stie nimic. La fel cum nici cel in cauza nu are cunostinte de verificarile celor de la ANI. „Nu stiu nimic. Am auzit, dar nu mi s-a transmis nimic oficial”, a precizat Dolha.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu