Ad imageAd image

SEDIU NEFUNCȚIONAL – Înmatriculări la Sighet se pot face deocamdată doar pe hârtie

Ad imageAd image

Prin Ordinul Ministerului Afacerilor Interne nr. 139/2020 privind unele măsuri organizatorice în domeniul înmatriculării vehiculelor s-au înființat nu mai puțin de 26 de sedii secundare ale serviciilor județene de înmatriculări.  Noile sedii ar urma să asigure activităţi de preluare a documentelor necesare înmatriculării mașinilor şi de eliberare a plăcuţelor de înmatriculare.

Pentru maramureșeni acest ordin aduce o veste bună. Și anume că moroșenii de peste Gutâi scapă de drumurile în Baia Mare pentru înmatricularea unei mașini. Nu știm exact de când, dar înmatricularea unei mașini se va putea face la Sighet. Ori asta înseamnă de la Borșa la Sighet cel mult o oră jumate de mers cu mașina.

„Încă nu e funcțional acel sediu de înmatriculări de la Sighetu Marmației. Nici paăapoartele la Sighet și Borșa nu funcționează. Au suspendată activitatea. Probabil o să ne anunțe și vor fi funcționale după ce mai relaxează din măsuri”, arată un oficial al Prefecturii Maramureș.

Important de precizat este că cei care nu vor să se mai deplaseze în Baia Mare pentru a-și înmatricula mașina trebuie să știe că pot apela la sediul secundar a Serviciului județean de înmatriculări doar în zilele de marți și joi. Ar mai merita amintit faptul că în funcție de situația epidemiologică din fiecare județ în parte, autoritățile locale pot decide suspendarea activității la sediile secundare ale serviciilor de înmatriculări auto.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu