Ad imageAd image

ȘEDINȚĂ IMPORTANTĂ – Criza gunoiului, încă nerezolvată. Populația așteaptă soluții

Ad imageAd image

Astăzi, 3 octombrie, ședință importantă la Primăria Baia Mare pe tema crizei gunoaielor. Consiliul Județean Maramureș o să ajungă în imposibilitate de plată din cauza Drusal. O să plătească pană în 20 milioane de euro să plătească prejudicii Drusal-ului. Asta s-a spus în cadrul ședinței care a avut loc între cei de la Primăria Baia Mare, Drusal, ADI Deșeuri, CJ Maramureș, APM Maramures, Garda de Mediu și DSP Maramureș.

Nu mai puțin de 1700 de tone de gunoi sunt pe stoc, spun cei de la Drusal. „În ultimele 2 săptămani din septembrie s-a dus cam jumătate din cat s-a colectat”, au spus cei de la Drusal. Ei spun că au notificat pe cei de la CJ MM să găsească o altă locație pentru depozitarea gunoaielor din zona I.

Ședința este în plină desfășurare, discuțiile fiind aprinse, așa cum era de așteptat. În acest moment nu există loc de depozitare a deșeurilor. Conform contractului, CJ Maramureș trebuie să găsească loc de depozitare a gunoaielor.

Azi, la ora 17.00, ar urma să aibă loc o ședință de Consiliu Local prin care Baia Mare vrea să se retragă din ADI Deșeuri, din cauza problemelor care există, conform anunțului făcut de către cei de la Primăria Baia Mare. S-a vorbit despre o anchetă a DNA pe acest subiect, al gunoaielor din Maramureș, despre licitații caștigate, despre anchete care sunt în desfășurare și care vor scoate la iveală multe lucruri care au ieșit din litera legii.

ACTUALIZARE Au fost discuții aprinse pe acest subiect. Au fost aduse acuze de o parte și de alta, însă problema este nerezolvată.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu