ȘEDINȚĂ CL BAIA MARE – Proiectul cu fără blocuri între case a stârnit discuții aprinse

În ședința de azi, 5 noiembrie 2021, în fața aleșilor locali a fost adus proiectul de hotărâre prin care se cerea modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Consiliului Local 104/2019. Așa cum era de așteptat, proiectul a stârnit reacții aprinse în plen. S-au adus acuze unora dintre consilieri cum că ar avea interese imobiliare în unele zone ale orașului, unora dintre băimăreni li s-a reproșat faptul că au forțat administrația locală să cumpere parcele de teren pentru a putea face investiții, altora faptul că din cauză că au intentat diverse procese Primăriei Baia Mare, administrația locală a pierdut unele investiții. S-a vorbit că sunt zone în oraș unde gardul la casă este mai mare decât casa în sine, că s-a exagerat de multe ori cu construcțiile, că problemele apar de cele mai multe ori acolo unde sunt oameni cu mulți bani ș.a.m.d.

Revenind la proiectul de hotărâre, consilierilor locali li s-a explicat că locuințe colective mici înseamnă, conform anexei 1 la HCL 104/2019, multe apartamente pe o suprafață de teren mică, respectiv pe o suprafață de teren de 500 mp aflată lângă o casă investitorii imobiliari pot ridica un bloc cu până la 14 apartamente. Probleme cu aceste blocuri care răsar printre case sunt în multe zone din oraș, respectiv Livadă, Griviței sau zona străzii Aleea Nouă.

Soluția propusă viza maxim 4 apartamente la o suprafață de peste 1000 mp. Însă la final proiectul nu a trecut, fiind doar 10 voturi pentru. Asta înseamnă că prevederile de până acum prevăzute în HCL 104/2019 rămân valabile și pe mai departe.

Dragoș HOJDA

 

 

 

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu