Secretarul Rodica Brad solicita postului de televiziune Cinemar TV „incetarea campaniei de defaimare a imaginii” sale – Citeste integral dreptul la replica semnat de Brad

Secretarul Municipiului Baia Mare, Rodica Brad, a fost pus la zid de o parte a presei. Ziaristul Adi Rusu a precizat in cadrul emisiunii Tara Mea, difuzata de postul de televiziune Cinemar TV (CBN), ca anumite autorizatii de construire privind imobile situate pe raza municipiului au fost emise preferential.

Una dintre acestea il vizaza pe Ioan Papita. Baimareanul in cauza a solicitat o autorizatie de construire pentru un imobil tip P + M (parter si mansarda), pe strada Dealul Florilor. In aceeasi zi (29 mai, 2008) in care a fost depusa documentatia, Primaria Baia Mare i-a eliberat si autorizatia de construire.

Cu doar o zi inainte, in 28 mai, 2008, Vento Trading Baia Mare (firma aceluiasi Ioan Papita) a primit o autorizatie de construire pentru un imobil situat pe strada Turbinei. Practic, un bloc, avand urmatoarea structura: subsol, demisol, parter, doua etaje si mansarda. Pentru acest imobil, taxa de autorizare a fost platita ulterior, in 29 mai, 2008, cu toate ca legea prevede faptul ca dosarul cu actele depuse pentru autorizare trebuie sa fie complet.

Dupa construirea imobilului, unul dintre beneficiarii apartamentelor a fost Andrei Mihai Brad, fiul secretarului Rodica Brad. Actul autentificat la notariat a fost intocmit de Rodica Brad in calitate de persoana „avand studii juridice superioare”, dupa cum se mentioneaza in actul autentic.

In urma unor legaturi facute de ziaristul Adi Rusu intre emiterea autorizatiilor in mod preferential si achizitionarea apartamentului de catre fiul secretarului Municipiului Baia Mare, Rodica Brad a inaintat un drept la replica, in care explica modalitatea prin care fiul acesteia a achizitionat apartamentul cu trei camere situat in imobilul de pe strada Turbinei din Baia Mare.

De asemenea, Rodica Brad il acuza pe Adi Rusu ca i-a adus grave prejudicii de imagine. In replica, realizatorul emisiunii Tara Mea spune ca i se pare ridicol faptul ca un act oficial, precum este acel drept la replica, este semnat intr-un mod ironic.

„Adresa e semnata Rodica Brad (nu Pin si/sau Con). Incredibil cum poti sa te adresezi in mod oficial cu astfel de expresii. Nu am inteles daca e drept la replica sau un act oficial”, a spus Adi Rusu.

ZiarMaramures.ro va prezinta integral dreptul la replica al secretarului Municipiului Baia Mare, Rodica Brad. Ea spune ca l-a contactat telefonic pe Corin Chereches, unul dintre actionarii Cinemar TV, cu care a stabilit o intalnire pentru ziua urmatoare convorbirii. Insa aceasta nu s-a materializat, din cauza faptului ca, in urma apelurilor repetate ale Rodicai Brad, Corin Chereches nu a mai raspuns la telefon. Drept urmare, Brad a depus dreptul la replica la secretariatul institutiei.

‘Catre

RTV-CBN – CINEMAR TV

In atentia d-lui Corin Chereches

Subsemnata Rodica Brad, in baza dreptului la replica prevazut in art. 41 din Legea audiovizualului nr. 504/2002, de care inteleg sa uzez pe aceasta cale si, din respect pentru telespectatorii emisiunilor dvs. care au dreptul de a fi informati corect, apreciez ca prin emisiunea “Tara mea”, realizata de dl Adrian Rusu, acesta incalca dispozitiile art. 30, al. 6 din Constitutia Romaniei, respectiv “libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata personala a persoanei si nici dreptul la propria imagine.”

Abuzand de pozitia “dominanta” pe care o are in aceasta emisiune in care, dupa cum a declarat, nu doreste interlocutori si, disimuland defaimarea unor persoane sub titlu de “pamflet” imi aduce grave prejudicii imaginii de persoana publica, situatie in care ma aflu datorita functiei publice pe care o ocup.

Apelative de genul  d-na Pin, d-na Con, Rodicuta etc…, gesturi explicite care induc telespectatorilor ideea ca as avea probleme de ordin psihic, trimiteri la asa-zise “dezvaluiri” incendiare, afirmatii ca prin persoane interpuse doresc sa-i cumpar “tacerea” sunt practici dezonorante pentru un jurnalist care are datoria de a oferi publicului un comentariu profesionist si intr-o maniera civilizata.

As fi trecut cu indulgenta peste acest comportament, apreciind ca se datoreaza zilelor pe care le traim – in care s-a rasturnat scara valorilor – daca “satira” s-ar fi oprit la persoana mea si nu ar fi adus atingere imaginii familiei mele, respectiv fiului meu, care are singura “vina” ca mama lui este secretarul municipiului.

De aceea si doar din respect pentru cetatenii care urmaresc in tara lor – Romania, emisiunea “Tara mea”(adica a d-lui Rusu) si in conditiile in care copiii majori ai persoanelor publice nu au obligatia declararii averii, fac publica urmatoarea “ Declaratie”:

Fiul meu, Brad Andrei Mihai, in varsta de “numai” 29 ani, absolvent al Facultatii de Stiinte politice si administrative Babes-Bolyai, promotia 2004, angajat in sistemul privat, – nu public– de 6 ani, si-a cumparat un apartament cu 3 camere intr-un bloc “ nou”, la pretul pietei, achitand un avans in lunile mai si iunie 2009, dupa care, in noiembrie 2009, contractul de vanzare-cumparare   s-a incheiat in forma autentica, restul sumei urmand a se achita in rate. Toate platile s-au efectuat pe baza de factura si chitanta la sediul firmei vanzatoare, in prezenta a cel putin 3 persoane. Actele corespunzatoare acestei tranzactii sunt detinute de fiul meu si pot fi verificate de institutiile in drept.

Desigur ca in acest demers a fost sprijinit si de familie, asa cum procedeaza cred, orice parinte fata de copiii sai.

Fata de cele de mai sus, solicit difuzarea acestui mesaj pe postul dvs.; incetarea campaniei de defaimare a imaginii mele si/sau a familiei, situatie in care inteleg ca demersul meu sa se opreasca la aceasta modalitate de aparare a dreptului meu la propria imagine si la protejarea demnitatii umane.

In situatie contrara, voi fi silita sa apelez la alte demersuri legale in scopul apararii imaginii, demnitatii si onoarei la care, atat eu cat si familia mea avem dreptul.

Deoarece urmaresc sporadic emisiunile dvs., va rog sa-mi comunicati ziua si ora difuzarii dreptului la replica, telefonic sau pe adresa de e-mail [email protected].

Va asigur de toata consideratia mea

cu stima,

Rodica Brad (– nu Pin si/sau Con)’

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu