Secretarul Rodica Brad: „O sa-i platim din buzunar lui Gradinaru. Unii functionari nu castiga in trei ani 500 de milioane. Sa-si puna streangul in gat? Nu au gresit cu nimic”

Consilierul local Gheorghe Gradinaru, cel care a castigat in instanta despagubiri morale si daune materiale in valoare de 3 miliarde lei vechi, a sesizat Curtea de Conturi, in vederea stabilirii persoanelor din cadrul executivului Primariei Baia Mare, care se fac responsabile de producerea acestui prejudiciu la bugetul local.

Gradinaru afirma ca nu doreste ca banii sa fie platiti din banii publici, ci din buzunarul celor care l-au umilit ani la rand, asa cum au constatat si instantele care au judecat dosarele sale.

Secretarul Municipiului, Rodica Brad, se arata contrariata de solicitarea doctorului Gradinaru si considera ca este o initiativa care i-ar termina financiar pe functionarii in cauza. Printre cei care au semnat autorizatiile de construire contestate in instanta de consilierul PDL se afla si Rodica Brad.

„I-am dat la Gradinaru. Dar nu stiu cum se poate bucura de ei. O sa-i platim din buzunar. Dar nu stiu de ce sa raspund eu, ca si secretar, pentru masuri de protectie. Autorizatiile sunt semnate de cinci persoane, care, pornind de la inspectorul de zona, nu castiga in trei ani 500 de milioane. Ce sa faca? Sa-si puna streangul de gat? Pentru ca nu au gresit cu nimic”, a declarat Brad.

In cazul in care cei cinci functionari ar plati in mod egal, atunci fiecaruia i-ar reveni putin peste 600 milioane lei vechi.

Conform ultimei declaratii de avere, Rodica Brad a obtinut (in 2008) un venit anual de aproximativ 900 milioane lei vechi.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu