SE TAIE ÎN CARNE VIE – Amenzi drastice la Cupșeni pentru cei care își bat joc de apă

Aseară a fost agitație mare la Cupșeni. Oamenii din comună s-au întalnit cu reprezentanții Prefecturii Maramureș, fiind făcute și deplasări în teren pentru a vedea situația la fața locului. Conducerea Primăriei Cupșeni spune că cetățenii erau revoltați, deoarece „ne confruntăm cu o secetă cumplită, iar unii folosesc apa necumpătat”.
„Avem deja cumpărat un regulator de presiune (valoare de 3000€) și am comandat un apometru (1000€), ce le vom pune pe țeava de aducțiune, după robinetul de ieșire din satul Cupșeni. Apa se va da după un program, pe care-l vom stabili, așa încât fiecare cetățean să beneficieze de apă, iar acest program vine în completare cu încă un factor: apa va fi contorizată și împărțită în mod egal. Pentru început vom da 15-20.000 litri apă/sat, iar când această cantitate se termină, se va sista apa pe acel sat. Îmi doresc să cred că așa fiecare va deveni mai responsabil, iar dacă-l va vedea pe vecin că folosește apa în mod abuziv, va lua atitudine! Mai explicit: dacă un cetățean va consuma jumătate din apa ce se dă pentru un sat întreg, vor suferi toți ceilalți! De asemenea, voi convoca o Ședință de Consiliu Local extraordinară de îndată, unde voi propune sancționarea celor ce nu respectă regulile de utilizare a apei, adică folosirea acesteia în mod responsabil. Amenzile vor fi usturătoare (de la 1000 lei -5000 lei) și NU se va merge pe principiul “avertisment” și apoi “amendă”, ci se va trece direct la sancțiune”, spune primarul Lucia Chermezan.
Pe termen mediu și lung, autoritățile locale vor să identifice alte surse de apă din satul Libotin, pe care să le capteze, „așa încât în fiecare sat să existe suficientă apă, fiecare sat să aibă apă din hotarul lui și să nu ne mai confruntăm cu situații de acest gen”.
Seceta face ca unii maramureșeni să ajungă să își facă stocuri de apă serioase, primarii din mai multe comune ale județului tragand un semnal de alarmă cu privire la această tactică adoptată de unii, tactică din cauza căreia alții nu au apă la robinet.
Dragoș HOJDA
Distribuie articolul
Adaugă un comentariu