- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

SCANDALUL KURTOS KALACS-ului – Ce spune UDMR Baia Mare despre problemele de la Castaniadă

UDMR Baia Mare consideră că este de neînțeles decizia primarului de Baia Mare, luată cu ocazia actualei ediții a Sărbătorii Castanelor, şi potrivit căreia, la standurile de vânzare a cozonacilor secuiești (cunoscuți drept „kürtőskalács”) inscripția în limba maghiară a produsului trebuia acoperită, și pe standuri trebuia afișat steagul României.

„Steagurile au fost amplasate joi la dispoziția Primarului, însă vineri dimineață viceprimarul UDMR al orașului, István Zsolt Pap, a cerut ca acestea să fie îndepărtate. În Baia Mare nu a mai existat niciodată o astfel de manifestare și regretăm că Primarul a recurs acum la asemenea provocări. Considerăm că astfel de gesturi nu sunt în interesul conviețuirii pașnice dintre comunitatea română și cea maghiară din oraș, având ca efect crearea de tensiuni între cele două comunități”, spune UDMR Baia Mare.

Liderul UDMR Baia Mare, Zsolt Pinter, a declarat, pentru ziarmm.ro, că maghiarii din municipiu au fost indignați de ceea ce s-a întamplat: „Așa ceva credeam că nu mai este posibil în secolul 21. Acum cred că primarul își dă seama ce a făcut și va reveni asupra deciziei de retragere a atribuțiilor viceprimarului nostru. Credem că treaba noastră este să nu escaladăm acest gen de conflicte. Este o temă falsă, neprietenoasă, care nu trebuie dezvoltată. Oricum viceprimarul nu a primit nimic oficial”.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu