- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

SCANDALUL GUNOAIELOR CONTINUĂ – Ce vrea acum Primăria Baia Mare de la Drusal

Zilele trecute a avut loc ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în cadrul acesteia fiind discutate mai multe probleme. Și anume analiza situației generate de lucrările de reparații de la Barajul Strâmtori Firiza, măsuri dispuse cu privire la salubrizarea menajeră și cea stradală pe teritoriul municipiului Baia Mare, situația generată de nerespectarea de către societatea Drusal a obligației de relocare a deșeurilor amplasate pe raza comunei Groși, respectiv la limita administrativă cu municipiul Baia Mare, dar și pe strada Oborului și măsurile pe care le luăm. S-amai discutat despre situația cu privire la Planul urbanistic zonal propus spre aprobare Municipiului Baia Mare pe amplasamentul fostei halde de steril de la Meda, respectiv situația activității desfășurate de entități economice necunoscute autorității locale pe raza fostei uzine Romplumb.

„Raportat la salubrizarea stradală, respectiv cea menajeră, solicităm Direcției de utilități publice a municipiului Baia Mare, în acord cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară de Gestiune integrată a Deșeurilor, să realizeze un program pentru igienizarea, spălarea punctelor de colectare de către prestator, respectiv să reanalizeze programul de colectare în perioadele acestea cu temperaturi ridicate. Insistăm ca aceste programe să fie discutate în prealabil cu colegii de la autorități, respectiv de la Direcția de Sănătate Publică, după care să fie validate printr-un protocol între ADI prestator respectiv societatea Drusal și municipiul Baia Mare.

Legat de raportul pe care îl avem din perspectiva administrativă în municipiul Baia Mare, Consiliul Județean, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară și societatea Drusal cu privire la constituirea unui depozit temporar cu o valabilitate de doi ani de zile pe raza comunei Groși, respectiv la Satu Nou de Jos, la limita cu municipiul Baia Mare și cu impact major asupra orașului nostru, am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să solicite titularului de contract, respectiv Consiliului Județean Maramureș, actul adițional cu privire la obligațiile pe care le avea Drusal de a reloca aceste cantități colectate.

Solicităm colegilor de la Groși să ne pună la dispoziție contractul de închiriere cu toate anexele și cu dovada tuturor garanțiilor constituite de către societatea Drusal cu privire la acest perimetru închiriat pe raza comunei Groși. Solicităm societății Drusal un punct de vedere cu privire la motivul nerelocării cantității de deșeuri și exact în oglindă aceleași comunicări le solicităm pentru perimetrul de pe Strada Oborului. Cu mențiunea că terenul respectiv este unul privat și nu este proprietatea Municipiului Baia Mare. Dar vom solicita toate actele de dispoziție care s-au dat cu privire la această activitate”, precizează Primăria Baia Mare.
Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu