SCANDAL – Proiectul cu prelungirea contractului de exploatare a carierei Tăul Roșu din Ferneziu, retras

În atenția consilierilor locali trebuia să se afle azi proiectul de hotărâre privind prelungirea contractului de exploatare a carierei Tăul Roșu de către cei de la Romcim SA. Proiectul propune un nou interval de exploatare, de nu mai puțin de 20 de ani, însă locuitorii din Ferneziu sunt extrem de nemulțumiți de tot ce se întamplă. Nemulțumirile au fost făcute publice în ultimele zile, cand s-a spus că mașinile de transport depășesc limita de tonaj cu pană la 80% din valoarea legală care se acceptă pe astfel de străzi, covorul asfaltic de pe străzile Limpedea și Tăul Roșu este distrus din această cauză, drumul nefiind făcut pentru astfel de greutăți.

Se mai vorbește despre poluarea din zonă, praful degajat din exploatare deranjand oamenii din zonă. Mai mult, din cauza tonajului greu casele oamenilor au de suferit, respectiv totul în zonă este poluat, străzile nu se spală de praf sau alte depuneri.

Scandalul legat de Tăul Roșu a fost printre primele subiecte dezbătute în cadrul ședinței de Consiliu Local de azi, aflată acum în plină desfășurare. Disconfortul din cartierul Ferneziu, respectiv al celor de pe strada Limpedea, au fost atent dezbătute. Consilierii locali recunosc că utilajele grele distrug drumurile din zonă, din cauza tonajului mare care circulă pe acest perimetru de drum. În cele din urmă, Primăria Baia Mare a transmis că proiectul de hotarare va fi retras de pe ordinea de zi pană la ședința din data de 13 iulie.

ACTUALIZARE Ședința s-a întrerupt cateva secunde după ce primarul de Baia Mare a acuzat unii consilieri locali că nu se spală și din cauza aceasta e greu de suportat mirosurile care se degajă. Primarul a primit un avertisment de la președintele de ședință. Și de aici o întreagă discuție despre ce atribuții are și nu are președintele de ședință. Au mai fost retrase proiectele 10 și 11 de pe ordinea de zi.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu