Scandal la o gradinita din Hatvan – Tania Zaharie: „Gradinita 27 nu se va inchide. Nimeni nu a vrut sa ia acel spatiu sau sa schimbe destinatia cladirii”

Scandal la Gradinita nr. 27, situata in Cartierul Vasile Alecsandri, din Baia Mare. Parintii copiilor care frecventeaza respectiva unitate de invatamant sunt nemultumiti de faptul ca gradinita s-ar putea inchide. Conducerea institutiei le-a pus in vedere acestora ca Primaria, prin Serviciul de Asistenta Sociala, ar intentiona extinderea cresei (care functioneaza in aceeasi cladire) in intreg imobilul.

Revoltati, parintii micutilor au cerut expicatii directorului Tania Zaharie, cea care conduce Serviciul Public de Asistenta Sociala, din cadrul Consiliului Local. Zaharie spune ca s-a facut o confuzie si ca gradinita va functiona in continuare, imobilul fiind proprietatea Muncipiului.

„Nimeni nu a vrut sa ia vreodata acel spatiu. Pentru ca sa-l iau ar trebui sa am acea activitate in regulamentul de organizare si functionare. Si oricui ar apartine administrarea, cladirea ramane in proprietatea Municipiului. Nu am cerut dezafectarea niciodata”, afirma Tania Zaharie.

Divergentele au pornit si de la faptul ca, in prezent, cresa functioneaza in cadrul serviciilor de asistenta sociala, iar gradinita apartine de Inspectoratul Scolar Maramures. Tania Zaharie mai declara ca a cerut atestarea dreptului de administrare asupra cladirii, pentru a putea plati cheltuielile legate de apa calda si caldura pentru cresa, in perioada in care gradinita este inchisa.

„Este vorba despre utilitati. In momentul in care gradinita este in vacanta, se sisteaza caldura si apa calda pentru intreaga cladire. Dar noi nu am facut niciodata sesizari ca 75 de copii, cati sunt inscrisi la cresa, raman fara apa calda si caldura, iarna, intr-o institutie de asistenta socio-medicala.

Activitatea cresei este gestionata de institutiile de asistenta sociala, conform legii. Desi, ideal ar fi ca orice forma de educatie sa cada in sarcina institutiilor de educatie”, spune directorul SPAS.

Zaharie da asigurari parintilor ingrijorati de perspectiva inchiderii gradinitei ca ea nu doreste acest lucru. SPAS a urmarit doar un drept de administrare asupra imobilului folosit de cresa.

„Nimeni nu schimba proprietatea si nimeni nu schimba destinatia cladirii. Este vorba de dreptul de aministrare. Acolo unde am activitatea, este normal sa imi dovedesc si dreptul de administrare. Serviciul Public de Asistenta Sociala plateste niste facturi. Este normal sa dovedesc pentru ce spatiu platesc”, completeaza Tania zaharie.

La ultima sedinta a Consiliului Local, alesii au votat un proiect de hotarare prin care s-a atestat apartenenta imobilului la domeniul public al orasului.

Hotararea nr. 62 – 07 aprilie 2010-05-2011

Art.1. Se atesta apartenenta la domeniul public al municipiului Baia Mare, a imobilului “CONSTRUCTIE P+1” parte, cu destinatia “Gradinita cu program prelungit nr. 27” .

Art.2. Se atesta apartenenta la domeniul public al municipiului Baia Mare, a imobilului “CONSTRUCTIE P+1” parte, cu destinatia de cresa, compus din: parter: 4 sali de grupa, 2 cabinete medicale, 1 birou, 2 puncte alimentare, 3 magazii, 1 incapere centrala termica, 1 oficiu, etaj: 5 sali de grupa, 2 birouri, 4 magazii, 2 oficii alimentare, 3 sali materiale didactice, 7 holuri, 3 bai, 1 spalatorie 1 lenjerie si a terenului aferent, situat in intravilanul municipiului Baia Mare, str. V. Alecsandri, nr. 58, identificat prin CF 16665 Baia Mare si nr. cadastrale 1611/99 in suprafata de 185 mp si 1611/100 in suprafata de 270 mp.

Ciprian DRAGOS

Foto: Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu