SCANDAL – A câștigat cu documente false un concurs la Spitalul Județean

Jurnaliștii de la Libertatea au reconstituit povestea Simonei Cremene, care timp de aproape patru ani a ocupat funcția de director administrativ al Spitalului Județean Baia Mare, deși la concurs a prezentat o copie după o diplomă de licență falsificată. La iveală au ieșit detalii picante despre persoana în cauză, detalii care arată pană unde se poate merge pentru a putea obține un post.

Potrivit celor de la libertatea.ro, absolventă de colegiu economic, Simona Mihaela Cremene „a apelat la un medic de la spital pentru a face rost de o diplomă de facultate autentică, a modificat poza și nota: din 7,26, și-a acordat 9,26”. Cremene a fost arestată preventiv timp de o lună, fiind acuzată d înșelăciune, fals și uz de fals. În cele din urmă a demisionat, fiind acuzată de procurori că a ocupat funcția de director administrativ al celui mai mare spital din județul Maramureș prezentând o diplomă de licență falsă. La momentul concursului a fost singurul candidat pe postul scos la concurs la începutul anului 2020.

Libertatea scrie că „Simona Mihaela Cremene a recunoscut acuzațiile și le-a cerut procurorilor încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției. Solicitarea i-a fost acceptată de Parchet”.

Mai multe detalii picante pe libertatea.ro

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu