Satul Chelinta risca sa ramana izolat – Prefectul Sandu Bombonel Pocol solicita sprijinul Guvernului pentru repararea drumului de acces erodat de ape

Ploile din ultimele zile au contribuit la cresterea debitului raului Somes, care si-a continuat actiunea de erodare a malului drept din apropierea drumului judetean 108 E, inspre orasul Ulmeni.

Prefectul Sandu Pocol s-a deplasat la fata locului, unde a constat ca fenomenul de eroziune a malului este prezent pe o lungime de 460 de metri, procesul fiind in evolutie, iar malul este instabil.

„Fenomenul de erodare a evoluat si a ajuns la mai putin de un metru fata de drumul judetean 108 E. Situatia aparuta necesita urgent lucari de interventie, datorita faptului ca drumul judetean reprezinta singura cale de acces spre satul Chelinta.

Au fost instalate indicatoare rutiere pentru limitarea vitezei, tonajului si ingustarea drumului. Vor trebui efectuate studii geologice pentru identificarea planului de alunecare, respectiv de stratificare geologica a malului raului. Din evaluarile estimate de specialisti, suma necesara pentru realizarea lucrarilor de aparare si stabilizare a malului drept al raului este de 3.500.000 lei”, a declarat Pocol.

„Avand in vedere ca este vorba de o situatie de urgenta, iar distrugerea drumului ar duce la izolarea localitatii Chelinta, prefectul va interveni la ministerele de resort (Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Mediului si Padurilor) si Administratia Nationala Apele Romane, pentru gasirea de solutii in vederea alocarii de fonduri guvernamentale pentru consolidarea malului drept al raului Somes si punerea in siguranta a drumului judetean”, a precizat Dan Buca, purtatorul de cuvant la Institutiei Prefectului Maramures.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu