Sârbul Novak Djokovic crede că va câştiga cele mai multe titluri de Mare Şlem

Sârbul Novak Djokovic crede că va câştiga cele mai multe titluri de Mare Şlem şi va deveni jucătorul cu cele mai multe săptămâni petrecute în fruntea clasamentului ATP din istoria tenisului, până la retragerea sa din activitate, informează Reuters, titrează Agerpres.

Djokovic (32 ani), actualul număr unu mondial, are în palmares 17 titluri de Grand Slam, cu trei mai puţine decât elveţianul Roger Federer, însă afirmă că nu are nicio îndoială în capacitatea sa de a-i depăşi pe ceilalţi membri ai aşa-zisului „Big Three”, din care mai face parte şi spaniolul Rafael Nadal (19 titluri).

„Sunt întotdeauna foarte încrezător în mine. Cred că pot să câştig cele mai multe Slam-uri şi pot doborî recordul de longevitate ca număr unu. Acestea sunt cu siguranţă obiectivele mele clare”, a declarat Djokovic, intervievat în cadrul emisiunii In Depth a postului american de televiziune C-SPAN.

Novak Djokovic a arătat o formă impresionantă înainte ca pandemia de coronavirus să provoace oprirea circuitului profesionist de tenis, la începutul lunii martie.

El a câştigat, în luna ianuarie, prima ediţie a competiţiei ATP Cup cu echipa Serbiei şi apoi s-a impus pentru a opta oară în carieră la Australian Open, înainte de a câştiga al cincilea său trofeu în turneul de la Dubai, reuşind o serie de 21 de victorii consecutive.

Elveţianul Roger Federer deţine în prezent şi recordul de săptămâni petrecute în fotoliul de lider al clasamentului ATP (310) şi pe cel al săptămânilor consecutive ca număr unu mondial (237), în timp Djokovic are 122 de săptămâni consecutive în fruntea ierarhiei tenismenilor profesionişti şi 282 în total.

Federer va împlini 39 de ani în luna august, în timp ce Djokovic a afirmat că se vede jucând până la 40 de ani. „Nu cred în limite. Cred că limitele sunt numai iluzii ale ego-ului sau minţii tale”, a mai spus sârbul.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu