RONA DE SUS – Focuri de armă pentru prinderea a trei bărbați

Zilele trecute, nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate, ocazie cu care polițiștii de frontieră au observat pe direcția localității Rona de Sus, trei persoane care transportau, în spate, colete voluminoase de la linia de frontieră spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră, spune Iulia Stan, purtătorul de cuvânt al UTPF Sighetu Marmației, au acționat pentru reținerea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă acestea nu s-au supus, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin. Pentru reținerea persoanelor, au fost executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale, însă contrabandiștii tot nu s-au oprit.

Au fost anunțate și autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului. Cele trei persoane au abandonat 7 baxuri cu țigarete de proveniență ucraineană care conțineau nu mai puțin de 3.228 pachete de țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de 37.700 lei. În acest caz cercetările se fac sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat. Mai mult, în continuare, se fac verificări pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu