Romanii, campioni la piraterie pe internet – SUA va supraveghea vanzarile online cu produse piratate de pe piata romaneasca

Fenomenul pirateriei aflat in continua crestere in Romania a dus la includerea tarii noastre pe lista tarilor pe care Oficiul american pentru comert le va supraveghea in 2010. Monitorizarea va avea in vedere vanzarea online de produse piratate si contrafacute.

Pentru anul 2010, United States Trade Representive a inclus pe listele sale de prioritati, de supraveghere sau de monitorizare, 41 de tari din intreaga lume, in vederea reflectarii starii globale a protectiei drepturilor de proprietate intelectuala.

Raportul mentioneaza ca „furtul de proprietate intelectuala de catre pietele externe reprezinta un obstacol in exportul afacerilor americane si pentru muncitorii americani din SUA”. De pe lista tarilor aflate sub supraveghere au fost scoase anul acesta Cehia, Ungaria si Polonia, care au facut pasi importati in prevenirea pirateriei si a comercializarii produselor contrafacute.

Alaturi de Romania pe lista tarilor supravegheate pentru piraterie, in 2010, se afla Mexic, Spania, Turcia Bolivia, Brazilia, Columbia, Republica Dominicana, Egipt, Italia, Kuweit sau Vietnam.

Reclamele online pentru bunuri fizice contrafacute se transmit prin e-mail sau direct pe strada, in majoritatea tarilor.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu