REȚINERE – A furat o mașină din Coltău ca să se plimbe și a făcut accident

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus recent punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului C.A. pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat în scop de folosinţă, prev. de art. 230 alin. 1 Cod penal raportat la art. 229 alin. 1 lit. b şi d, alin. 2 lit. b Cod penal şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal şi art. 44 alin. 1 Cod penal.

Potrivit informațiilor furnizate de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că „inculpatul C.A., care are antecedente penale, în data de 30.07.2021, în jurul orei 03:00, a pătruns fără drept în curtea locuinţei persoanei vătămate M.V., situată în localitatea Coltău, jud. Maramureş, de unde a sustras în scop de folosinţă, prin folosirea fără drept a unei chei adevărate, un autovehicul pe care l-a condus pe drumurile publice fără să posede permis de conducere, respectiv pe ruta Coltău – Arieşu de Pădure – Finteuşu Mic – Posta – Remetea Chioarului. În timpul deplasării a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale”.

Dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului C.A. pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu