Retea de traficanti de canabis din Maramures, anihilata de procurorii DIICOT – Doi dintre suspecti au fost arestati preventiv

Doi traficanti de droguri au fost retinuti de procurorii DIICOT si prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva. Tribunalul Maramures a admis cererea, trimitandu-i pe cei doi dupa gratii pentru o perioada de 20 de zile. Acestia faceau parte dintr-o grupare mai mare de traficanti.

In cursul zilei de ieri, politistii au pus in executare patru mandate de aducere, emise de procurorul DIICOT – Biroul Teritorial Maramures.

Procurorul a dispus retinerea pentru 24 de ore a suspectilor Nicolae Surduc. si Daniel Covasciuc, in varsta de 26 de ani. Pentru Vasile S., in varsta de 18 ani si Calin T., in varsta de 19 ani, s-a dispus masura obligarii de a nu parasi tara pentru o perioada de 30 de zile.

Politistii de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Maramures au documentat activitatea infractionala desfasurata de membrii gruparii in perioada noiembrie 2009 – martie 2010. Astfel, principalul suspect, Nicolae Surduc, in varsta de 31 de ani, din Rona de Sus, a fost depistat ieri de politisti la Sighetu Marmatiei, in timp ce oferea spre vanzare canabis.

In baza autorizatiilor emise de Tribunalul Maramures au fost efectuate cinci perchezitii domiciliare la locuintele suspectilor Ioan A., in varsta de 33 de ani, din Rona de Sus, Nicolae S., Daniel Covasciuc, din Costiui, Vasile S., din Rona de Sus si Calin T., din Sighetu Marmatiei.

Politistii au descoperit si ridicat, in vederea confiscarii, doua kilograme de canabis care are o valoarea de piata estimata la 20.000 de euro.

De asemenea, politistii au ridicat, in vederea continuarii cercetarilor un autoturism de teren, folosit de suspecti la transportul drogurilor.

Pe timpul investigatiilor au fost identificati 21 de consumatori care se ,,aprovizionau” cu droguri de la cei cinci suspecti.

In documentarea si probarea activitatii infractionale a suspectilor, politistii maramureseni de combatere a criminalitatii organizate au colaborat cu politisti din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca, Inspectoratului de Politie al Judetului Maramures si jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi al Judetului Maramures, precum si cu ofiterii din cadrul Serviciului Roman de Informatii si Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna.

ZiarMaramures.ro

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu