RELAȚII EXTERNE: Acord de cooperare semnat de Camera de Comerț și Industrie Maramureș cu Asociația de Comerț și Industrie din New Jersey

Dezvoltarea relațiilor interne și internaționale reprezintă pentru Camera de Comerț și Industrie Maramureș una dintre direcțiile sale de dezvoltare motiv pentru care, așa cum și-a asumat prin viziunea sa, organizația face demersuri în acest sens pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale externe. Astfel, Camera de Comerț și Industrie Maramureș a semnat recent un Acord de Cooperare cu Asociația de Comerț și Industrie New Jersey (S.U.A). Este unul dintre cele mai reprezentative Acorduri de Cooperare ale Camerei de Comerț și Industrie Maramureș și primul Acord semnat cu o organizație camerală de peste ocean.

Relațiile de colaborare cu omologii din New Jersey au debutat în iulie 2023, în cadrul delegației

administrației județene în S.U.A., condusă de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Ovidiu Bogdan, delegație din care a făcut parte și președintele C.C.I. Maramureș, Florentin-Nicolae Tuș. Urmare a discuțiilor din New Jersey cu președintele Anthony Russo și echipa de conducere a Asociației, s-a avut în vedere dezvoltarea unor conexiuni și relații bilaterale între Camera de Comerț și Industrie Maramureș și Asociația de Comerț și Industrie din New Jersey. În mai puțin de un an de la respectiva întâlnire, cele două organizații au convenit zilele trecute semnarea unui Acord de Cooperare. Documentul va contribui la dezvoltarea relațiilor externe ale organizației camerale din Maramureș în sprijinul mediului de afaceri și va reprezenta o oportunitate extraordinară pentru județul nostru, cu un impact direct în potențialul de creștere al sectorului privat.

New Jersey este al patrulea stat din Statele Unite ale Americii în ordinea inversă a mărimii, cu puțin mai mare decât regiunea Transilvaniei, și în același timp statul cu cea mai mare densitate de locuitori din America. Asociația de Comerț și Industrie din New Jersey a fost fondată în 1927 ca și Camera de Comerț a Comitatului Bergen, CIANJ fiind un liant între mediul de afaceri și libera inițiativă în New Jersey. Începând cu 1983, organizația și-a extins activitățile la nivel de stat. Misiunea rămâne aceeași: lider în promovarea companiilor în scopul de a oferi, prin educație, vigilență legislativă și interacțiune cu membrii, un climat economic care sporește potențialul de afaceri și face din New Jersey un stat mai bun în care să se trăiască, să se lucreze și să se desfășoare afaceri.

Acordul de Cooperare a fost semnat de cei doi președinți după luni de schimburi de informații prin corespondență e-mail și videoconferințe ZOOM, în cadrul cărora Florentin-Nicolae Tuș și Anthony Russo au stabilit punctual detaliile acestei colaborări. Tot urmare a discuțiilor celor doi președinți, au fost agreate întâlniri bilaterale între board-urile organizațiilor. Cele două instituții urmează să stabilească un plan de acțiuni comune care va include cel mai probabil în primăvara anului următor și o vizită a unei delegații a Asociației de Comerț și Industrie din New Jersey în România și implicit în județul Maramureș. De asemenea, prioritar va fi și schimbul de informații de interes pentru mediul de afaceri.

Camera de Comerț și Industrie Maramureș

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu