Record Guinness: Cel mai bătrân şoarece din lume trăieşte într-o grădină zoologică din California

Cel mai bătrân şoarece din lume este un exemplar care trăieşte în captivitate, au anunţat reprezentanţii Cărţii Recordurilor Guinness, citaţi într-un comunicat publicat miercuri de Grădina Zoologică din San Diego, informează AFP, transmite AGERPRES.

În vârstă de nouă ani şi 209 zile, Pat, numit după actorul Patrick Stewart, protagonistul serialului TV „Star Trek”, este un şoarece de buzunar de California (Chaetodipus californicus), o specie care poate fi întâlnită în sudul regiunilor costiere californiene – între Los Angeles şi San Diego – şi care apreciază nisipul fin.

Chaetodipus californicus este considerată totodată cea mai mică specie de şoarece din America de Nord.

„Această distincţie este, de asemenea, un simbol al recunoaşterii speciilor cu care publicul nu este familiarizat, deoarece ele nu sunt charismatice”, a declarat Debra Shier, director-asociat al Grădinii Zoologice din San Diego, într-un comunicat.

„Aceste specii sunt la fel de esenţiale pentru funcţionarea ecosistemului”, a adăugat ea.

Într-adevăr, micile rozătoare joacă un rol crucial în ecosistemele lor, răspândind seminţele plantelor şi favorizând creşterea acestora prin săparea şi afânarea solurilor.

Cartea Recordurilor Guinness este o veritabilă instituţie în lume şi are misiunea de a înregistra recorduri stabilite într-o gamă diversă de domenii.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu