RECLAMAȚII SERIOASE – Primarul din Maramureș care spune că a primit amenințări cu moartea. Care e problema

Eficiență zero din partea Poliției și a Jandarmeriei Maramureș în zona Ponorata. O spune primarul din Vima Mică, Liviu Balint, care reclamă prefectului județului, a nu știu cata oară, problemele care există în acea zonă și pe care nu le rezolvă nimeni. Asta deși oamenii care folosesc acel drum județean au făcut numeroase plangeri la poliție, la primărie, pe unde s-a putut. Oamenii au rămas cu paguba și cam atat.

În cea mai recentă ședință de Colegiu Prefectural, Liviu Balint a spus public că a primit amenințări cu moartea, fiind chiar agresat. „Trecand pe acolo, cel puțin 20 de cetățeni mi-au atacat mașina, m-au atacat pe mine. Nu știu dacă voi obține imaginile de pe cameră, o să depun o plangere penală. După trei ani de zile, toate măsurile care le-ați luat în zona aceea, eficiența lor este exact zero. Din contră, parcă sunt tot mai multe plangeri din partea oamenilor. Nu cer sprijin, că văd că nu se rezolvă ceva”, a spus Liviu Balint, primarul din Vima Mică.

Acesta a mai precizat că nu este pentru prima dată cand se discută problema cu polițiștii din zonă: „Toate contravențiile aplicate acolo nu au niciun efect. Se întocmește procesul verbal de contravenție, nimeni nu plătește”. Primarul din Vima Mică l-a întrebat pe prefectul Rudolf Stauder ce se poate face pentru ca să nu existe „această discriminare între noi și ei, adică dacă eu am fost sancționat plătesc, dar cei de acolo nu plătesc. Ei spun că din ajutorul social și din alocație nu li se pot trage bani și atunci nu au de ce să plătească. Infractorul e protejat. Nimeni nu le face nimic, nici Poliția, nici Jandarmeria. Eu nu pot să le spun să își tragă mașinile din drum, căruțele din drum, să se mute din drum. Am fost amenințat cu moartea, că îmi sparg mașina, că mă omoară”.

FOTO Prin Poiana si Tara Lapusului/facebook

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu