- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

RECENSĂMÂNT 2022 – Pregătirile în Maramureș sunt în plină desfășurare

Recensământul populației și locuințelor se va desfășura anul viitor, deși trebuia să aibă loc în acest an. Motivele amânării sunt cunoscute de toată lumea și anume pandemia de coronavirus care de doi ani de zile a dat lumea peste cap. Marius Pop de la Direcția Județeană de Statistică Maramureș spune că în județul nostru pregătirile sunt în plină desfășurare.

„Vrem să facem o serie de verificări în teren legate de recensământul populației care va avea loc anul viitor. Am cerut ajutorul celor de la Prefectură și Consiliu Județean și îl vom primi. Acum adunăm informații despre clădiri de la instituții, urmează autorecenzarea, care ne va da ceva bătăi de cap. Dar lumea trebuie să știe că dacă te-ai autorecenzat primești o zi liberă de la angajator”, spune Marius Pop.

Această obligație a angajatorilor de a acorda o zi liberă persoanelor care fac dovada autorecenzării online a a fost decisă încă de anul trecut de autoritățile de la București. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării. Mai trebuie spus că baza de date pentru Recensământ cu date pentru clădiri și locuințe se realizează până la 31 ianuarie 2022, respectiv în perioada februarie-iulie 2022 se desfășoară, etapizat, recenzarea populației și locuințelor.

 

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu