- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Reabilitarea străzii Europa: Șoseaua de centură a municipiului Baia Mare va avea patru benzi

Strada Europa, actuala șosea de centură a municipiului Baia Mare, va avea patru benzi, plus că va fi realiza și un pasaj suprateran peste calea ferată, în zona Italsofa.

”Am adoptat, în ședința de astăzi, Acordul de parteneriat între Consiliul Județean Maramureș – Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – Municipiul Baia Mare prin care vom realiza în integralitate proiectul de reabilitare a actualei Variante de ocolire a Municipiului Baia Mare (Strada Europa) și creare a unui drum de descărcare a traficului de pe Drumul expres Baia Mare – Satu Mare.

Proiectul cuprinde lărgirea străzii Europa la patru benzi până în zona Italsofa, precum și realizarea unui pasaj suprateran peste calea ferată.

Acest drum va avea legătură și cu centura metropolitană, va prelua traficul și de pe acest tronson de drum, astfel încât să evităm formarea de blocaje rutiere și să fluidizăm cât mai mult traficul.

În prezent se realizează Studiul de Fezabilitate, care urmează să fie finalizat în luna iulie 2023. Următorii pași sunt să aprobăm indicatorii tehnico-economici, să obținem avizele în CTE CNAIR, iar apoi putem demara procedura de licitație publică pentru proiectare și execuție. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene.

Toate proiectele pe care le realizăm au legătură între ele, astfel încât să asigurăm o dezvoltare durabilă, sustenabilă, care să corespundă nevoilor comunității și cetățenilor. Mulțumesc colegilor din cadrul CNAIR, Consiliului Județean Maramureș, Primăriei Baia Mare pentru eforturile susținute în vederea realizării acestui proiect!”, a spus Ionel Bogdan, președintele CJ Maramureș.

Vlad HERMAN

Foto arhivă

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu