Rata șomajului a atins minimul istoric din ultimii 32 de ani în județul Maramureș (VIDEO)

Rata șomajului a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 32 de ani în județul Maramureș, spun reprezentanții Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Maramureș.

Aceștia au făcut câteva precizări și pentru absolvenții de învățământ, care pot beneficia de prime, conform legii, în cazul în care își găsesc un loc de muncă în următoarea perioadă.

”1,65% este rata șomajului în județul nostru, am atins minimul istoric din ultimii 32 de ani. În următoarea perioadă, ne așteptăm ca absolvenții de învățământ, după ce își vor promova sau după ce vor finaliza examenul de bacalaureat, să se înregistreze în evidențele noastre.

Este extrem de important ca în termenul de 60 de zile de la absolvire să se înregistreze, pentru că odată ce își vor găsi un loc de muncă în această perioadă pot beneficia de prime de încadrare, prime de inserție, prime de mobilitate, iar dacă ei nu sunt înregistrați în evidenețe noastre în această perioadă sigur vor pierde acest drept”, a spus Oana Oșanu, directorul executiv al AJOFM Maramureș.

Detalii în video.

Vlad HERMAN

Video: Călin OȘAN

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu