RAPORTĂRI COVID – Cum mai stă Maramureșul cu îmbolnăvirile și internările în spital

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate la nivel național un număr de 513 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 168 mai puțin față de ziua anterioară. 72 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Maramureșul a ajuns la un număr total de infectări cu coronavirus de 50.722 de pacienți, cu 9 cazuri confirmate în ultimele 24 de ore, rata de infectare la mia de locuitori fiind acum de 0,58. Înaintea Maramureșului la rata de infectare se află Ilfov, cu 0,64 la mia de locuitori, respectiv județul Sălaj, cu 0,61. Cea mai mare rată de infectare este în București, cu 0,81 la mia de locuitori.

„Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 59 persoane au fost
reconfirmate pozitiv. În ceea ce privește cazurile din străinătate, acestea sunt cazuri ale unor cetățeni care au venit în România fiind infectați în alte țări. Aceste cazuri au fost cuprinse în totalul cazurilor noi nealocate pe județe.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 760 cu 25 mai puțin
față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 117 persoane, cu 4 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 117 pacienți internați la ATI, 107 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați, 60 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 3 mai mult decât în ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară”, anunță autoritățile.

În județul nostru sunt 10 pacienți internati în spitale, din care unul este copil, iar la Terapie Intensivă sunt doi pacienți.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu