Radu Stroe, secretar general PNL: „Anghel nu mai este mebru PNL. Nu mai comentam. Asta e situatia, prin excelenta”

Fostul primar baimarean Cristian Anghel nu mai este membru al Partidului National Liberal. Radu Stroe, secretarul general al PNL, la nivel central, fost senator de Maramures, a declarat pentru ZiarMaramures.ro, ca Anghel nu mai face parte din partidul pe listele caruia a obtinut mandatul de primar al Municipiului Baia Mare.

„Potrivit tuturor reglementarilor in vigoare, el nu mai este membru al Partidului National Liberal. Nu mai comentam. Nu stiu ce a zis fiecare. Asta e situatia, prin excelenta”, a spus Radu Stroe.

In 17 martie, odata cu condamnarea sa la pedeapsa inchisorii, Anghel si-a depus demisia din PNL Maramures. Conducerea filialei judetene a luat act de demisa sa, in data de 18, in cadrul unei sedinte extraordinare. Ulterior, Anghel si-a retras demisia, afirmand ca face parte din PNL.

Conform legii, pentru un primar, pierderea calitatii de membru al partidului pe listele caruia a fos ales atrage emiterea unui ordin de demitere din functie semnat de prefectul judetului. Cristian Anghel nu a fost demis de prefect pentru pierderea calitatii de membru PNL, ci pentru sentinta definitiva prin care a fost condamnat la pedeapsa inchisorii.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu