Pueril: Sistemul de Gospodarire a Apelor Maramures vrea sa minta dar nu stie – De mai bine de 7 ani, institutia il protejeaza pe afaceristul Calin Petrusca

De peste sapte ani, afaceristul baimarean Calin Petrusca, patronul Siromex Drinks, is protejeaza afacerile cu ajutorul Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures. Institutia in cauza ii emite an de an autorizatii provizorii lui Petrusca, pentru ca firma sa din Busag sa poata functiona si sa deverseze in Somes reziduurile provenite de la fabrica de alcool etilic din localitate, poluand apele raului.

Intr-un raspuns dat de reprezentantii SGA Maramures ziaristului Gheorghe Gligan, realizator de emisiuni la postul local Maramures TV, acestia incearca sa ofere explicatii cat mai elevate, insa ele sunt uneori contradictorii si arata faptul ca afaceristul Calin Petrusca este unul dintre protejatii institutiei.

„Din rezultatele monitorizarii calitative a raului Somes nu rezulta o depreciere in sectiunile de control, amonte si aval de punctul de evacuare, respectiv sectiunile: Ulmeni si Cicarlau. Din punctul de vedere al regimului oxigenului, calitatea cursului de apa se incadreaza in clasa I, in ambele sectiuni Ca urmare a monitoringului calitativ, se constata ca indicatorii de calitate la evacuare respecta limitele autorizate”, se precizeaza in actul emis de SGA.

Deci, totul e in regula si apele nu sunt poluate. Cateva randuri mai jos, primim si dovada poluarii apelor. „Din cauza functionarii cu fluctuatii a obiectivului, impusa de alte autoritati( timpul de functionare si capacitatea admisa la procesare), se inregistreaza uneori unele depasiri la indicatorii: suspensii si azot”.

Se inregistreaza depasiri, dar autorizatii se emit. De sapte ani. Fara intrerupere. Precum reziduurile fabricii de alcool a lui Calin Petrusca.

Ciprian DRAGOS

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu