Proxenetii care exploatau sexual victime din Romania in Barcelona ar putea primi pana la 14 ani inchisoare

Un procuror spaniol a cerut condamnarea la pedepse de pana la 14 ani a 45 de proxeneti din Barcelona care obligau prin violenta fizica si sexuala romance sa se prostitueze.

In pledoaria sa, el a reamintit ca a constatat la inceputul anului 2006 ca inculpatii – majoritatea lor aflati in libertate provizorie in asteptarea sentintei – au fost implicati in proxenetism „coercitiv si abuziv” in zona Ronda din cartierul Sant Antoni si pe strazile adiacente.

Victimele fusesera ridicate din Romania si multe dintre ele fortate sa se prostitueze, predand toate sumele colectate sub amenintarea unor prejudicii grave pe care urmau sa le sufere, atat ele, cat si familiile lor ramase in tara, in cazul nesupunerii.

Atunci cand amenintarile verbale nu erau suficiente pentru a-si impune vointa, recrutorii prostituatelor nu ezitau sa recurga la violente fizice sau chiar sexuale „pentru a-si demonstra pozitia dominanta asupra prostituatelor si a le lamuri ca nu au alta alegere decat sa li se supuna”, a indicat procuratura.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu