PROIECTE – Ce se lucrează acum în Moisei. Primăria a cumpărat utilaje

La Moisei se lucrează intens pe diferite proiecte, banii fiind bani europeni sau pe proiecte transfrontaliere. Primarul Grigore Tomoiagă a declarat, pentru ziarmm.ro, că administrația locală a reușit achiziționarea unor utilaje care sunt extrem de folositoare atunci cand vine vorba de executarea unor lucrări sau cand trebuie făcută deszăpezirea.

„În momentul de față avem lucrări pe fonduri europene, drumurile agricole, unde se lucrează din plin, avem apoi pe proiecte transfrontaliere Valea Secăturii, se lucrează și acolo. Suntem cu regularizarea paraului spre final, mai avem rețeaua de canalizare, care a fost cuprinsă tot în proiect. Tot în același proiect am avut de achiziționat tractor cu remorcă, vidanjă, un buldoexcavator, l-am adus de aproape două săptămani, plug pentru zăpadă, freză pentru toaletat copacii, respectiv cateva cupe care sunt de folos la buldoexcavator, pe care le-am achiziționat separat de utilaje.

Dar acelea din bugetul local, separat de proiect. Începem să folosim utilajele pe care le avem ale noastre. Am depus vreo 16 proiecte în total, fie pe Anghel Saligny, fie pe Mediu, pe CNI, pe PNRR, unde sunt oportunități am încercat să facem totul. Cu acești bani primiți recent eu zic că avem timp pană la primăvară să scoatem la licitație, proiectare și execuție, iar de anul viitor să înceapă lucrările. Sunt foarte mulțumit de acești bani pe care i-am primit. Dar dacă nu tot bați la ușă, nu primești. Sunt nemulțumiri din partea altor primari, nu se poate să primească doar atata. Ei au înțeles greșit că o să se dea cate 4 milioane de euro pe localitate și ei au depus proiecte de 4 milioane”, ne-a spus primarul din Moisei, Grigore Tomoiagă.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu