PROIECT DE LEGE – Părinții cu mai mult de doi copii ar putea primi o indemnizație de la stat

La Senat a fost înregistrat un proiect de lege prin are persoanele care au în îngrijire mai mult de 2 copii în vârstă de până la 18 ani ar putea beneficia de o indemnizaţie lunară. Mai precis, vorbim despre echivalentul unui salariu minim net lunar pentru cele care au 3 copii, echivalentul unui salariu minim net şi jumătate pentru cele care au 4 copii, echivalentul a două salarii minim nete pentru cele care au 5 copii, respectiv echivalentul a două salarii minim nete şi jumătate pentru cele care au 6 copii şi mai mult.

Sunt și niște condiții care trebuie îndeplinite pentru a primi acești bani, respectiv persoanele trebuie să aibă în îngrijire trei sau mai mulți copii, să realizeze venituri de natură salarială sau din pensii la momentul depunerii cererii. Inișiatorii spun că „în situația în care beneficiar va fi mama, aceasta trebuie să fi realizat venituri supuse impozitului pe venit într-o perioadă de 12 luni în ultimii doi ani dinaintea nașterii/adopției copilului, iar după expirarea concendiului de creștere a copilului pentru care aceasta a optat să realizeze venituri de natură salarială sau din pensii.

Alte condiții sunt – să aibă domiciliul în România. să aibă cetățenie română și copiii să fie înscriși la școală după împlinirea vârstei de 3 ani.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu