Programul Teatrului Municipal Baia Mare în perioada 26 – 28 mai

Vineri, 26 mai, de la ora 19.00, în sala mare a Teatrului Municipal Baia Mare va avea loc spectacolul de dans contemporan ”Placebo”, concept, coregrafie și light design Arcadie Rusu.

”Placebo este medicamentul minții noastre, care poate vindeca organismul de afecțiuni. Este speranța, conștientă sau inconștientă, că ne vom însănătoși. Placebo este metafora căutării unui tip de vindecare alternativă. “Placebo” este pastila de care medicina clasică a uitat, preocupată să ne trateze simptomele și nu cauza. Medicina spitalelor noastre definește sănătatea prin absența bolii și ne administrează tratamente cu prefixul “anti”. Ne separă corpul în părți componente și ignoră partea spirituală și emoțională. (Arcadie Rusu)

În distribuție:  Alex Macavei, Alina Coteț, Brianna Waltner, Carla Waltner, George Pop, Raul Hotcaș, Roxana Florescu.  Spectacolul durează 60 de minute.

Sâmbătă dimineața, 27 mai, actorii secției Păpuși așteaptă toți copiii la o poveste nemuritoare, transpusă în spectacolul ”Hänsel și Gretel”, după Frații Grimm, regia Traian Savinescu, programat de la orele  10.00 și 11.30.

În distribuție: Irina Oțoiu, Vlad Crișan / Alin Albu, Carmen Bulancea, Liliana Voș, Camelia Strat, Iulian Bulancea, Mihai Ciceu.

Spectacolul durează 60 minute, iar prețul unui bilet este 10 lei.

Sâmbătă, 27 mai, de la ora 19.00, publicul este invitat la spectacolul ”Delfini”, o rescriere de Adina Lazăr, după ”Singurătatea pietrelor” de Flavius Lucăcel. Regia este semnată de Adina Lazăr, scenografia de Mihai Vălu și sound designul de Adrian Piciorea.

DELFINI prezintă drama unei familii cu un copil autist, situație care atrage după sine un întreg eșafodaj al luptei pentru a fi înțeles de către cei din jur. Spectacolul are o stranietate acvatică, deschizând o ușă tainică prin care pătrundem în lumea singulară a persoanelor neurodivergente, pentru care viața e dincolo de percepțiile obișnuite.

Reprezentația de sâmbătă se joacă cu a doua distribuție a spectacolului, formată din actorii Raul Hotcaș, Denisa Blag, Alexandra Sabrina Vanci, Andrei Dinu, Inna Andriuca și Sanda Savolszky.

Spectacolul are loc la sala mare și durează 95 de minute.

 Spectacolul DE-CONECTAT, regia muzicală Călin Ionce încheie weekendul de evenimente de la Teatrul Municipal Baia Mare, fiind programat duminică, 28 mai, de la ora 19.00.

DE-CONECTAT este un concert care reunește hituri nemuritoare, de ieri și de azi, aduse într-o manieră cât mai acustică – de altfel foarte la modă, acum, în contemporaneitate. Muzicienii TMBM împreună cu artiști băimăreni, reuniți în formula AKUSTIKA BAND, vor face să răsune piese celebre diversificate stilistic ale unor personalități de renume mondial – precum Frank Sinatra, Michael Jackson, The Beatles, alături de Imagine Dragons, Hooverphonic etc.

Vor interpreta Dorin Griguța, Răzvan Pașca, Romeo Cornelius, Andrei Petruș, Emanuela Dumitran, Laura Bucureștean, Petru Damșa, Vasile Pop, Adam Jenei, Dan Secheli și Călin Ionce.

Spectacolul are loc la sala studio și durează 80 de minute.

Biletele se pot achiziționa de pe Evenimente (myticket.ro) sau de la casieria Teatrului conform programului:

  • luni și marți:ÎNCHIS,
  • miercuri și joi:00 – 14.00,
  • vineri, sâmbătă și duminică:30 – 19.30.

Informații și rezervări: tel. 0736216437 (Dramă și Revistă) și 0730270926 (secția Păpuși)

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu