Programul „Prima Casa”, etapa a doua, incepand din 1 martie – Se acorda credite de pana la 70 mii euro, pentru construirea de locuinte

Luni, 1 martie, debuteaza etapa a doua a programului „Prima Casa”. Acesta cuprinde o serie de conditii diferite de acordare a garantiilor de stat. Ele se regasesc in Hotararea de Guvern nr. 119, din 17 februarie, 2010.

Una dintre prevederile prezente in actul normativ adoptat de Executiv precizeaza faptul ca statul va oferi garantii guvernamentale de pana la 70 mii euro pentru persoanele fizice care doresc sa-si construiasca o locuinta de la zero. In acest fel, Guvernul urmareste si sprijinirea domeniului constructiilor, prin crearea de locuri de munca.

Prin programul „Prima casa” se vor acorda, in continuare garantii de stat pentru achizitia de locuinte gata construite, dar la un plafon mai redus decat în cazul locuintelor noi.

Potrivit hotararii de Guvern, finantatorii care intentioneaza sa participe la derularea programului au obligatia de a transmite catre Fondul National de Garantare a Creditelor catre IMM-uri si catre Ministerul Finantelor Publice nivelul costurilor totale pe care le vor aplica finantarilor. De asemenea, finantatorii trebue sa depuna si valoarea estimativa a finantarilor care urmeaza a fi garantate pentru anul 2010.

Conform Ministerului Finantelor Publice, valoarea totala a finantarilor pentru anul 2010 se incadreaza intr-un plafon de 700 milioane euro.

Ofertele institutiilor de credit interesate se pot depune pana luni, 1 martie, la sediul Fondului National de Garantare a Creditelor, precum si la sediul Ministerului de Finante.

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu