- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

PROGNOZĂ PATRU SĂPTĂMANI – Cum vor fi primele zile de toamnă

Ne pregătim de venirea toamnei, iar asta se va vedea în temperaturile înregistrate în termometre, mai ales noaptea și dimineața. Administrația Națională de Meteorologie a dat publicității prognoza meteo pentru următoarele patru săptămani. Meteorologii ne spun că ploile vor fi din ce în ce mai frecvente, mai ales în partea de N-V a țării.

Săptămâna 22.08.2022 – 29.08.2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile nordice și estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de sud-vest a țării, dar mai ales în zona de munte aferentă, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Săptămâna 29.08.2022 – 05.09.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în est și sud-est.Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile vestice, dar și local deficitare în cele estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 05.09.2022 – 12.09.2022

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile estice și sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în toate
regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 12.09.2022 – 19.09.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, mai ales în estul și sud-estul țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile vestice, nordice și nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu