PROGNOZA METEO – Vremea se răcește în Maramureș. Primele zile de toamnă

Meteorologii au făcut publică prognoza meteo pentru regiunea Maramureș valabilă pană în data de 11 septembrie. Putem spune că în regiunea noastră toamna își intră în drepturi încă din primele zile. Meteorologii subliniază că faţă de săptămâna anterioară, valorile temperaturii aerului vor scădea treptat, dar apreciabil, astfel că de la un regim încă peste cel climatologic specific (maxime de 25…29 de grade şi minime de 14…17 grade) se va ajunge în perioada 1-6 septembrie la o vreme apropiată de normal şi temporar chiar răcoroasă.

Ziua va aduce temperaturi de 21 pană la 24 de grade şi noaptea între 8 și 11 grade Celsius, media regională. Ulterior, în perioada 7-10 septembrie, vremea va fi în încălzire, astfel că se vor înregistra valori uşor peste mediile multianuale, cu maxime de 23…26 de grade şi minime de 10…15 grade.

„Probabilitatea pentru ploi va fi relativ ridicată, regimul pluviometric fiind unul excedentar în prima săptămână, apoi apropiat de normal. Ploile însă vor fi mai frecvente şi local însemnate cantitativ în jurul datei de 4 septembrie, iar cu probabilitatea destul de mare şi la sfârşitul săptămanii viitoare. În special în primele zile, aversele vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi posibil izolat de grindină”, precizează ANM.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu