PROGNOZA METEO – Vremea până la jumătatea lunii martie. Cât de mult va ploua

Ne apropiem cu pași repezi de primăvara calendaristică. Ultimele zile au adus în Maramureș temperaturi de primăvară, lucru ce-i drept cam anormal pentru perioada din an în care ne aflăm. Însă meteorologii vin acum cu vești noi legat de ce ne așteaptă în final de februarie, început de martie.

În săptămâna în care tocmai am intrat valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Pentru săptămâna 26.02.2024 – 04.03.2024 meteorologii estimează că temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru
acest interval în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

În săptămâna 04.03.2024 – 11.03.2024, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Nu în ultimul rând, pentru săptămâna 11.03.2024 – 18.03.2024 meteorologii prognozează că mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu