Producatorii de lapte mai au doar doua zile pentru a solicita acordarea cotelor din rezerva nationala

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste producatorilor de lapte ca pot solicita, pana pe 30 aprilie 2010, acordarea cotelor din rezerva nationala. Potrivit Ordinului nr. 83/2009, cantitatea minima care poate fi solicitata din rezerva este de 10.000 de kilograme cota, iar cantitatea maxima este de 1.200.000 kilograme cota.

Potrivit unui comunicat al APIA, cererile pentru atribuirea de cota din rezerva nationala pot fi depuse de producatorii de lapte care si-au marit capacitatea de productie in exploatatie, dovedita prin depasirea cotei disponibile in anul precedent de cota, respectiv de producatorii care isi incep activitatea in timpul anului de cota si comercializeaza lapte pe piata.

Criteriile de acordare a cotelor din rezerva nationala sunt urmatoarele: depasirea cotei individuale de lapte/inceperea activitatii de comercializare a laptelui in timpul anului de cota, – detinerea unui efectiv de cel putin 10 capete vaci de lapte la sfarsitul anului de cota la data solicitarii, absolvirea unui curs de pregatire profesionala in domeniul cresterii vacilor de lapte si/sau al organizarii pietei laptelui in Uniunea Europeana prin sistemul cotelor de lapte.

APIA precizeaza ca producatorul de lapte care in anul de cota precedent distribuirii din rezerva nationala a vandut sau a cedat cu titlu gratuit orice cantitate de cota de lapte altui producator nu beneficiaza de cota din rezerva nationala.

agerpres

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu