PROBLEME PENTRU ȘOFERI – Maramureșenii și-au scos de la „hibernare” bicicletele pe drumuri

Maramureșenii au început să își scoată bicicletele de la ,,hibernare”. Nimic greșit pană acum, doarcă sunt foarte mulți cei care umblă pe bicicletă complet neechipați, punandu-și singuri în pericol viața. De altfel zilele trecute am și avut un accident de circulație mortal în care a fost implicat un biciclist.

Primul lucru pe care ar trebui să îl știe maramureșenii este că pentru a putea conduce o bicicletă pe drumurile publice, trebuie să aveţi vârsta minimă de 14 ani, să cunoaşteţi regulile de circulaţie și să fiţi echipaţi corespunzător. Bicicletele care circulă pe drumurile publice trebuie să fie prevăzute cu dispozitiv de frânare și cu sistem de avertizare sonoră.

„De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare. Totodată, trebuie echipată cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roți, care, în mișcare, formează un cerc continuu. Înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, trebuie să reduceţi viteza, să vă asiguraţi temeinic şi să acordaţi prioritate de trecere celorlalți participanți la trafic. La schimbarea direcţiei de deplasare, chiar dacă aveţi prioritate de trecere, asiguraţi-vă că ceilalţi participanţi la trafic au înţeles intenţia dumneavoastră! Circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta drumului, iar atunci când vă deplasați în grup, numai în coloană, câte unul. Nu circulaţi cu bicicleta dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Purtaţi casca de protecţie!

Copilul în vârstă de până la şapte ani poate fi transportat pe bicicletă de un adult, numai dacă vehiculul este prevăzut din construcție cu un suport special sau dacă are montat un dispozitiv omologat”, anunță polițiștii.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu