PROBLEME – Maramureșean prins la Petea cu țigări ascunse

La Punctul de Trecere al Frontierei Petea din județul Satu Mare s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control specifice ieşirii din România un maramureșean de 27 de ani. Acesta conducea o autoutilitară înmatriculată în România.

ITPF Sighetu Marmației precizează că polițiștii de frontieră, acţionând în baza analizei de risc, au efectuat un control amănunțit asupra autovehiculului: „Şoferul a declarat că transportă pahare din sticlă şi îndulcitor, dar cu ocazia verificărilor colegii noştri au constatat că, de fapt, coletele conţineau ţigări de provenienţă extracomunitară. În unul dintre paleţi, încărcat aparent cu pahare lucrate manual, în 14 colete au fost descoperite pachete cu ţigări. De asemenea, în alte două cutii care, conform documentelor, ar fi trebuit să conţină îndulcitor, se aflau pungi cu tutun pentru narghilea”.

„În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.300 pachete de ţigări, în valoare de 85.410 lei şi 434 kg tutun pentru narghilea, în valoare de 43.400 lei. Marfa a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, concluzionează ITPF Sighetu Marmației.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu