PROBLEME DE SĂNĂTATE – Cum ne afectează vremea ploioasă din septembrie

Luna septembrie în Maramureș a fost una cu multe ploi, dar și una care a adus pană acum primele ninsori în zona de munte. Umezeala, dar și frigul, dau probleme de sănătate pentru adulți, dar mai ales pentru copii. Medicii de familie recunosc că de la începutul anului școlar a crescut numărul virozelor respiratorii în randul elevilor.

„Umezeala și frigul favorizează creșterea numărului de viroze respiratorii. Stăm mai mult în spații închise nu intotdeauna corect ventilate sau aerisite. Deci primul aspect – aerisirea zilnică în case, în școli, aerisirea în pauze. Apoi o alimentație bogată în fructe și legume, îmbrăcăminte adecvată. A crescut numărul de viroze de cand a început școala.

A mai scăzut relativ numărul de cazuri de Covid, dar avand în vedere și celelalte viroze care au aceeași cale de transmisie respiratorie, de evitat de trimis copilul cu semne de boală respiratorie infecțioasă, tuse, catar nazal, febră, frison, să meargă în colectivitate și copilul se va recupera mai lent. Un copil bolnav nu va da randament la școală și va transmite boala și la colegi”, ne spune un medic de familie băimărean, Adriana Herman.

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu