- ADVERTISEMENT -
Ad imageAd image

Primele plăți pe venitul minim de incluziune. Câți maramureșeni au primit bani luna trecută

Luna trecută au fost făcute primele plăți pe venitul minim de incluziune. Potrivit datelor oferite de Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Maramureș numărul beneficiarilor de VMI la nivel de județ a fost de 4316 (familii și persoane singure). Venitul Minim de Incluziune (VMI), după cum se știe, a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2024.

„Suma totală plătită de către AJPIS Maramureș celor 4316 beneficiari în această lună este de 2.677.979 lei.Calendarul plăților pentru beneficiarii înregistrați până acum (familii și persoane singure) este următorul: pe 20 februarie se alimentează conturile pentru cei care au optat pentru încasarea VMI pe card, în ultima decadă a lunii (între 22 februarie și ultima zi a lunii) se asigură plata prin mandat poștal, conform convenției încheiate cu Poșta Română.

Venitul Minim de Incluziune (VMI) reprezintă un program unic de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să depășească obstacolele financiare pe care le întâmpină și să-și îmbunătățească viața. Acesta este un beneficiu prevăzut în Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune și are două componente: sprijin pentru incluziune și, respectiv, sprijin pentru familiile pentru copii”, arată AJPIS Maramureș.

Vă reamintim că VMI înlocuiește prestațiile anterioare, respectiv, venitul minim garantat (VMG) și alocația pentru susținerea familiei (ASF).

Dragoș HOJDA

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu