Primarul Doru Dăncuș: ”Dezvoltăm cu încredere Baia Mare”

Primarul interimar al Băii Mari, Doru Dăncuș, consideră educația un domeniu prioritar care trebuie dezvoltat.

”Dezvoltăm cu încredere Baia Mare și începem cu cel mai important domeniu: educația! Colegiul Tehnic „Transilvania”, cea mai mare investiție în învățământ care s-a făcut în ultimii 30 de ani în Baia Mare, e aproape finalizat și va fi complet funcțional la începutul noului an școlar!”, spune Dăncuș.

Municipiul Baia Mare trebuie să se dezvolte sustenabil, într-o manieră în care să construim pe o bază solidă creșterea economică a orașului nostru, creșterea salariilor și implicit a calității vieții. Educația, infrastructura școlară și oportunitățile pentru elevi și tineri sunt esențiale pentru a materializa această dorință. Campusul pentru învățământ dual de la Colegiul ”Transilvania” va contribui semnificativ la această bază!”, afirmă Doru Dăncuș.

”Am verificat alături de colegii mei din Primărie și constructor stadiul lucrărilor de la cea mai mare investiție derulată în infrastructura școlară din Baia Mare în ultimii 30 de ani: reabilitarea și modernizarea Colegiului ”Transilvania”. Am verificat sălile de clasă, laboratoarele, cantina și internatul, dar și curtea interioară a campusului și sunt mulțumit de ceea ce am văzut. Practic, acum se lucrează la finisaje, iar până la data de 31 iulie vom avea finalizată lucrarea și pregătită pentru recepția finală.

Suntem de asemenea pe ultima sută de metri cu procedura de achiziție și dotare cu mobilier, echipamente IT și toate cele necesare elevilor în acest campus. Până în toamnă, Colegiul ”Transilvania” va fi pregătit să pregătească noi generații de profesioniști! O problemă cu care ne confruntăm, însă, ține de popularea acestui colegiu. La inițiativa mea, am comasat Colegiul Tehnic ”Transilvania” cu Colegiul Tehnic ”C.D. Nenițescu”, care din toamnă vor funcționa în acestă nouă locație, modernă și dotată la standarde europene”, explică Dăncuș.

Primarul interimar al Băii Mari consideră necesară o campanie de încurajare a elevilor de a urma cursurile învățământului dual-profesional.

”Am discutat cu inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihai Pop, dar și cu reprezentanții unor mari companii din Baia Mare despre realizarea unei campanii susținute pentru încurajarea elevilor să urmeze cursurile învățământului dual-profesional. Baia Mare, Maramureșul și România au nevoie de oameni profesioniști, de muncitori calificați care să aducă plus valoare mediului de afaceri și care va duce automat la creșterea salariilor și a economiei.

Împreună cu echipa mea, împreună cu profesioniști și oameni capabili, împreună cu băimărenii dezvoltăm cu încredere Baia Mare!”, a mai arătat Dăncuș.

CMF: 21240002

Distribuie articolul
2 Comments